Menu Sluiten

SelectDrive vindt het autodelen opnieuw uit

Autodelen is autorijden zoals de overheid het wil. Het is beter voor alle partijen die deelnemen én bovendien beter voor de samenleving. SelectDrive haakt daar op in en brengt met autodelen 4.0 het logische autodelen dichterbij. Een SelectDrive-auto is een deelauto die door leden van ClubSelectDrive wordt gehuurd en altijd beschikbaar is. Via Club SelectDrive worden SelectDrivers aan een auto gekoppeld. Klinkt ingewikkeld? Is het niet. We leggen het uit.

Zoals het was...

Auto van de zaak? Eigenlijk al een beetje een deelauto, maar dan anders. Dat kan dus beter. De auto wordt voortaan door SelectDrive als deelauto ter beschikking gesteld aan het bedrijf én aan u. U huurt apart en krijgt ook apart de rekening.

Autorijden kost geld

Als alle huurders worden belast op basis van het feitelijke autogebruik, worden ze eerlijk belast. Alle delers van een SelectDrive deelauto worden dan ook volgens hetzelfde tarief gefactureerd. De huurder, bedrijf of wie dan ook, betaalt niets teveel. Sterker nog, er wordt flink bespaard. We herhalen het nog maar een keer: autodelen wordt beloond omdat er specifiek, individueel en optimaal gebruik wordt gemaakt van één auto. De besparingen zijn aanzienlijk.

Wat als je 20% kunt besparen?

De auto die u wilt rijden, is beschikbaar op de momenten dat u er gebruik van wilt maken. De auto wordt gedeeld, u wordt een huurder en u wordt naar rato gefactureerd. De bedragen bespreken we van tevoren. Wat als u twintig procent kunt besparen? Misschien zelfs méér! Autodelen 4.0 bespaart veel geld! Bedrijven betalen geen 2,7 procent forfait voor de auto en bijtelling is niet van toepassing. Stop met de auto van de zaak, het huren van een deelauto is aanzienlijk goedkoper.

Totale ontzorging

Als huurder van een SelectDrive deelauto maak je afspraken met andere huurders. Autodelen kan vanaf twee huurders, zowel zakelijk als privé. Verhuurder is altijd SelectDrive, onderverhuren is niet toegestaan. Gebruikt u een deelauto binnen een bedrijf voor zakelijke ritten, dan is er voor elke gebruiker een eigen tag, het bedrijf krijgt een verzamelrekening waarop precies staat wie er heeft gereden. Zie hieronder bij zakelijk autodelen. Verder is SelectDrive Autodelen 4.0 alsof u huurt bij het verhuurbedrijf om de hoek. Totale ontzorging, want brandstof en/of laden is inbegrepen in de huurprijs.

En als er nog iemand is?

Een derde, vierde of vijfde huurder die van de auto gebruik wil maken? Hoe meer huurders, hoe meer ruimte er op de weg ontstaat omdat auto's dankzij autodelen gaan verdwijnen. Dát is écht delen, dát is de nieuwe mobiliteit. De techniek van elke SelectDrive-auto kan desnoods tientallen delers aan, maar twee of drie delers is al een geweldig begin. Een nieuwe deler wordt eerst lid van Club SelectDrive, we maken afspraken en programmeren de tag om te kunnen rijden. Binnen drie dagen geregeld. Soms zelfs sneller.

De deelauto zakelijk

Een bedrijf wil gebruik maken van een SelectDrive-deelauto. De auto wordt door personeel van het bedrijf gereden om klanten te bezoeken en voor de boodschappen van het bedrijf. Elk personeelslid dat in de auto rijdt, krijgt een eigen tag waarmee de auto voor de zaak wordt geactiveerd. Er wordt uitsluitend zakelijk gereden en dus betaalt het bedrijf de kilometers aan SelectDrive. Een prachtige oplossing voor een bedrijf om het autogebruik intern inzichtelijk te maken.