Menu Sluiten

Over Club SelectDrive

Club SelectDrive wil autodelen 4.0 stimuleren. Autodelen is een auto gebruiken zonder de auto te bezitten. Niet meer, niet minder. Heel logisch allemaal, maar het is een gewenningsproces. Heel veel mensen zijn daar nog niet aan toe en borduren door op een oud patroon.

Wie lid wordt van Club SelectDrive krijgt uitgebreide voorlichting over het nieuwe rijden en bij het lidmaatschap hoort ook de SelectDrive MobilityKey je een SelectDrive-auto activeert en op termijn nog veel meer mogelijkheden hebt, zoals elektrische tweewielers en openbaar vervoer.

We houden vooral van groene projecten. Omdat elektrisch rijden (nog) veel te duur is, stimuleert Club SelectDrive elektrische mobiliteit met extra voordelige tarieven voor EV’s tot 40.000 euro. Ook zijn er speciale sponsortrajecten voor projecten in samenwerking met bedrijven of overheid. Een EV boven de 40 mille bieden we uiteraard ook gunstig aan, maar consumenten die iets minder hebben te besteden, verdienen een steuntje in de rug.

Klassieke motoren bepalen vooralsnog de markt
In alle nuchterheid: brandstofmotoren bepalen vooralsnog de markt. Volledige elektrische mobiliteit duurt nog behoorlijk lang. Wat mogelijk is, moeten we natuurlijk doen, maar als elektrisch rijden nog geen directe optie is, moet er gekozen worden voor de brandstofmotor met de minste uitstoot. Club SelectDrive zet vooral schone deelauto’s in, maar er moet ruimte zijn voor rijplezier.