Menu Sluiten

FAQS

Veelgestelde vragen zijn er natuurlijk altijd. We hebben geprobeerd om ze hier voor u te etaleren, maar er kan natuurlijk altijd een vraag zijn waarop u hier het antwoord niet vindt. Natuurlijk hebben we een antwoord, maar bel of mail ons dan even. Hieronder in elk geval meer info over dingen die ons regelmatig worden gevraagd.

Wat is het verschil tussen autodelen en leasen?

Bij autodelen denk je al snel dat je de auto moet delen met een ander en dat je dus géén auto hebt als je er eentje nodig hebt. Een SelectDrive auto staat altijd klaar wanneer en waar u hem nodig heeft.

Waarom is een SelectDrive-auto goedkoper dan een leaseauto?

Met autodelen deel je ook de kosten van een auto. Als een auto 800 euro per maand kost en deler één 500 euro betaalt, is de rekening voor deler twee 300 euro. Zo simpel is het eigenlijk. Stel dat de auto op dinsdag niet gebruikt wordt, dan kan een derde deler de auto die dag gebruiken. Laat dat voor een paar dinsdagen in de week 150 euro zijn, dan wordt automatisch bedrag voor deler één en twee een stukje verlaagd. Autodelen is niet alleen voordeliger, het is vooral eerlijker als het om de kosten gaat.

Waarom moet ik lid worden van Club SelectDrive?

Iedereen die een SelectDrive-auto wil rijden, moet eerst lid worden van Club SelectDrive. Dat schept een band, zullen we maar zeggen. Het is voor ons dan ook makkelijk om iedereen te informeren, maar het heeft nog meer kanten. Met de contributie van het lidmaatschap stimuleren wij het elektrische rijden door EV's iets voordeliger aan te bieden. Het fiscale voordeel is in 2017/2018 is met 4 procent bijtelling weliswaar nog tamelijk gunstig, maar er is slecht weer op komst en een brandstofauto is nog steeds voordeliger. Daarom willen wij met Club SelectDrive wat voordeel bieden aan mensen die het tóch aandurven om in een elektrische auto te gaan rijden. Via Club SelectDrive organiseren we ook andere acties en sponsoren we zaken die aandacht verdienen.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een SelectDrive-auto?
We hebben de volgende criteria:
  • Je woont in Nederland en je hebt een vast adres;
  • Je hebt minimaal twee jaar een Nederlands rijbewijs;
  • Je kunt keurig de kosten van de SelectDrive-auto elke maand betalen;
  • Je rijdt niet als Max Verstappen.
Hoe lang kan ik rijden in een SelectDrive-auto?

Je kunt een SelectDrive-auto net zo lang gebruiken als je wilt. De tarieven zijn aangepast aan de periode. Wanneer je minder dan 12 maanden rijdt, is dat duurder dan 48 maanden. In principe maken we altijd afspraken voor 48 maanden. Dat is de periode die de meeste mensen gewend zijn. Langer vinden we niet verstandig vanwege de ontwikkelingen in de markt, maar na 48 maanden hebben we absoluut weer de juiste auto voor je.

Hoe zit het met schade?
  • Schade is all in the game. Liever niet, maar een auto is niet meer dan een ding. We hopen dat er niets met jou aan de hand is als er iets gebeurt. Zorg altijd dat je de schade snel meldt, maak foto's en stuur die door. Zodra we alle benodigde gegevens hebben, regelen wij de rest. Inclusief een vervangende auto;
  • Schade kost je géén geld als we dit kunnen verhalen op een andere partij. Is dat niet het geval, dan kost het 300 euro.
Is Private Lease dan niet interessant?

Private lease is privé leasen als particuliere consument. Is dat interessant? Dat is afhankelijk van de voorwaarden en de meest vervelende voorwaarde is de boete die je moet betalen als je niet langer kunt of wilt leasen. Dat kan stevig in de papieren lopen. 

Zakelijk een private lease contract afsluiten, is meestal niet zo slim. Je kunt hoogstens wat kilometers zakelijk in rekening brengen als je voor iemand of een bedrijf rijdt. De belastingdienst noteert daarvoor een bedrag van 19 cent en daarmee kom je ook niet ver. Je voorkomt wél de bijtelling, maar je hebt geen ingewikkelde calculator nodig om uit te rekenen dat je beter bijtelling kunt betalen dan een private lease auto zakelijk rijden. Dat legt een goede boekhouder wel uit.

Private Lease bij SelectDrive

Bij SelectDrive is private lease ook gebaseerd op autodelen. Als je niet deelt, betaal je gewoon het volledige maandtarief. Er is geen verplichting om te delen. Deel je wel, dan wordt je maandtarief lager. En delen kan misschien wel op maandag als je de auto toch nooit gebruikt en de buurman een auto heeft die hij alleen op maandag rijdt. Denk creatief, het scheelt geld. Een SelectDrive-auto is voorbereid om te delen tenslotte. Maak daar gebruik van, want onze deeltechniek zit niet voor niets in de auto!

SeniorDrive

Het gebruik van een SelectDrive-auto is vooral voor senioren interessant. Ook zij kunnen desgewenst delen, ook al hoeft dat dus niet. Maar stel dat je in een 55+ appartement zit en met één, twee of drie andere gebruikers een deelauto kunt gebruiken? Dan heb je misschien voor 70 of 80 euro per maand toch maar mooi vervoer op de stoep staan. Voor senioren hebben we speciale en héél aantrekkelijke condities. Beter dan die van andere aanbieders, zoals bijvoorbeeld geen boete als je wilt stoppen. Bel ons en we doen een mooi voorstel.