Menu Sluiten

FAQS

Veelgestelde vragen zijn er natuurlijk altijd. We hebben geprobeerd om ze hier voor u te etaleren, maar er kan natuurlijk altijd een vraag zijn waarop u hier het antwoord niet vindt. Natuurlijk hebben we een antwoord, maar bel of mail ons dan even. Hieronder in elk geval meer info over dingen die ons regelmatig worden gevraagd.

Wat is het verschil tussen autodelen en leasen?

Bij autodelen denk je al snel dat je de auto moet delen met een ander en dat je dus géén auto hebt als je er eentje nodig hebt. Een SelectDrive auto staat altijd klaar wanneer en waar u hem nodig heeft. We vertellen je graag hoe dat werkt.

Waarom is een SelectDrive-auto goedkoper dan een leaseauto?

Met autodelen worden ook de kosten verdeeld. Elke auto kost geld, maar als je alleen voor gebruik betaalt en niet voor bezit, ben je altijd voordeliger uit.

Waarom moet ik lid worden van Club SelectDrive?

Iedereen die een SelectDrive-auto wil rijden, moet eerst lid worden van Club SelectDrive. Dat schept een band, zullen we maar zeggen. Het is voor ons dan ook makkelijk om iedereen te informeren, maar het heeft nog meer kanten. Met de contributie van het lidmaatschap stimuleren wij het elektrische rijden door EV's iets voordeliger aan te bieden. SelectDrive wil graag een bijdrage leveren aan het elimineren van de uitstoot van auto's. Dat doen we door - als het even kan - elektrische auto's interessant te maken voor breed gebruik.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een SelectDrive-auto?

We hebben de volgende criteria:

  • Je woont in Nederland en je hebt een vast adres;
  • Je hebt minimaal twee jaar een Nederlands rijbewijs;
  • Je maakt de meeste kilometers in Nederland;
  • Je kunt keurig de kosten van de SelectDrive-auto elke maand betalen;
  • Je rijdt niet als Max Verstappen.
Hoe lang kan ik rijden in een SelectDrive-auto?

Je kunt een SelectDrive-auto net zo lang gebruiken als je wilt. We spreken doorgaans af dat we 60 maanden mobiliteit voor je gaan verzorgen. Dat kan dus best met verschillende auto's. Als je eerst diesel gaat rijden en we hebben een schoner alternatief, dan regelen wij zo snel mogelijk die schonere auto.

Hoe zit het met schade?
  • Schade is all in the game. Liever niet, maar een auto is niet meer dan een ding. We hopen dat er niets met jou aan de hand is als er iets gebeurt. Zorg altijd dat je de schade snel meldt, maak foto's en stuur die door. Zodra we alle benodigde gegevens hebben, regelen wij de rest. Inclusief een vervangende auto;
  • Schade kost je géén geld als we dit kunnen verhalen op een andere partij. Is dat niet het geval, dan kost het 300 euro.
Is Private Lease dan niet interessant?

Private lease is privé leasen als particuliere consument. Is dat interessant? Dat is afhankelijk van de voorwaarden en de meest vervelende voorwaarde is de boete die je moet betalen als je niet langer kunt of wilt leasen. Dat kan stevig in de papieren lopen. 

Zakelijk een private lease contract afsluiten niet interessant. Je kunt hoogstens wat kilometers zakelijk in rekening brengen als je voor iemand of een bedrijf rijdt. Van de belastingdienst mag je een bedrag van 19 cent in rekening brengen en daarmee kom je ook niet ver. Zakelijk rijden met een private lease contract is dus niet verstandig.

SeniorDrive

Het gebruik van een SelectDrive-auto is vooral voor senioren interessant. Ook zij kunnen desgewenst delen, ook al hoeft dat dus niet. Maar stel dat je in een 55+ appartement zit en met één, twee of drie andere gebruikers een deelauto kunt gebruiken? Dan heb je een aantrekkelijk maandbedrag toch maar mooi vervoer op de stoep staan. Voor senioren hebben we speciale en héél aantrekkelijke condities. Beter dan die van andere aanbieders, zoals bijvoorbeeld geen kosten als je wilt stoppen. Bel ons en we doen een mooi voorstel.