0620813056 ted@selectdrive.nl

SelectDrive filosofie

Bij SelectDrive denken we elke dag heel goed na over mobiliteit. We zitten in een turbulente tijd. De mobiele wereld staat nog net niet op zijn kop, maar soms scheelt het niet veel. Een dieselauto is tegenwoordig een sjoemelauto. Waar mag je straks nog met zo’n ding rijden? Wat brengen ze na een aantal jaren nog op? Hybride is gedateerd, ook al komen opeens een aantal merken met dat soort auto’s om de hoek kijken. Plug-in hybrides hebben een niet helemaal terechte bijsmaak. Kostte jarenlang wél miljoenen aan subsidies en per saldo werden ze geëxporteerd en dat leverde dus niets op. Kom maar eens met een originele filosofie. En klopt die dan? We zijn geen waarzegger. Een glazen bol helpt niet.

GROEN KLINKT ZO GEMAKKELIJK
Natuurlijk willen we graag een groene wereld. En natuurlijk hoort daar groene mobiliteit bij. Maar we staan wel met twee benen op de de grond. Veel dingen die we graag willen, kunnen nu gewoon nog niet. We willen echter wél graag alles stimuleren wat bij kan dragen aan groene mobiliteit. Daarom volgen we alle ontwikkelingen op de voet en willen we graag de juiste adviezen geven. Daarom kijken we altijd eerst naar wat onze klanten willen en nodig hebben. Past daar een elektrische auto bij? Dan doen we dat. Groen klinkt ook heel gemakkelijk, maar soms kan het gewoon nog niet. Dan kijken we natuurlijk wél wat de meest groene oplossing is. Dát altijd! En waar nodig grijpen we tussentijds in. SelectDrive streeft permanent naar minder CO2. Liefst géén.

DE VOLGORDE VAN ONZE KEUZE
Dat de transitie naar elektrische mobiliteit alle aandacht krijgt, is logisch. We gaan echter niemand opzadelen met elektrisch vervoer als dat geen kans van slagen heeft of (nog) veel te duur is. Dit is onze volgorde van denken en advies:

HET GEVOLG VAN DE KEUZE
Welke vorm van aandrijving u ook kiest, SelectDrive houdt de markt in de gaten en speelt daar op in. Hebben we een beter alternatief voor u dan de auto waar u in rijdt, dan overleggen we wat we daar aan kunnen of gaan doen. Daar wordt u nooit slechter van overigens.

  • Elektrisch – De ontwikkelingen zijn in volle gang. De restwaarde van EV’s is sterk afhankelijk van rijbereik (de capaciteit van de batterij) en dat kán betekenen dat de batterij van nu eerder is achterhaald dan we nu denken. We proberen steeds zo snel mogelijk in te haken en auto’s die minder courant dreigen te worden snel te vervangen;
  • Plug-in hybride en hybride – In grote lijnen geldt hetzelfde als bij elektrische auto’s, maar we zijn nog kritischer en dat kan dus ook versnelde vervanging betekenen;
  • Benzine-auto’s – Vooralsnog het soort auto dat nog lang mee zal gaan. We selecteren de merken en modellen met de laagste uitstoot. Kan het tussentijds beter, dan hoort u van ons;
  • Diesel-auto’s – De komende jaren wordt het steeds moeilijker met diesels. De restwaarde staat nu al enorm onder druk. Dat maakt de exploitatie van een diesel er niet eenvoudiger op. Soms is een diesel nog altijd de meest lucratieve oplossing, maar dit type auto heeft wél de grootste kans op tussentijdse vervanging.
Share This