Menu Sluiten

Hoe lang dieselen we nog?

SelectDrive informatie

Diesel bedankt!

Lexus bedankte onlangs Rudolf Diesel met de kreet  ‘DIESEL BEDANKT’  en maakte vervolgens reclame voor de hybride-modellen met de suggestie dat ze elektrisch waren. Slim, maar gewaagd, want het is vooralsnog slechts de publieke opinie die diesel om zeep helpt, fors geholpen door de media die bij het woord diesel aan sjoemelen denken en omgekeerd. Een Lexus is bovendien niet elektrisch.

De huidige dieseltechniek is beter dan ooit en geavanceerder dan techniek op basis van een benzinemotor. Toch is diesel inmiddels kansloos, daar zorgen de eerder genoemde media wel voor. Het betekent dat vooral benzine de brandstof van de komende decennia wordt, veelal toegepast in hybride en vooral plug-in hybrides.

Of die auto’s betaalbaar blijven, voorzover ze dat al zijn, moeten we afwachten. De prijzen van brandstof zijn onvoorspelbaar, ook al is er meer dan voldoende voorraad. Diesel zal de komende jaren verdwijnen, vooral als je in een regio woont waar de overheid dieselauto’s buiten de stadsgrenzen wil houden. Na 2025 is het waarschijnlijk over en sluiten. Dan wordt de autowereld elektrisch en sterven brandstofauto’s langzaam uit, al wordt het richting 2035 dat er alleen nog elektrische mobiliteit worden verkocht. De gemoederen zijn intussen verhit. En de aarde wordt langzaam warmer.

Wil je SelectDriver worden? Voordeliger autorijden dan in een auto van de zaak? Vraag offerte aan. Klik HIER.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *