0620813056 ted@selectdrive.nl

Kia verrast Europa met PowerSoul

SelectDrive – de Auto vóór de Zaak

De Kia Soul EV is behoorlijk vernieuwd, maar de details zijn nog niet bekend. Het blijft een aparte blokkendoos met onverwacht veel ruimte.  Technische vernieuwingen zijn opmerkelijk en de nieuwe Soul pakt waarschijnlijkt direct een prominente plaats in binnen het segment waar nu (nog) Nissan, BMW, Hyundai en in minder mate Kia zelf een rol spelen. De Kia Soul kan een prominente speler in de EV-markt worden.

De Soul EV van de eerste generatie had een batterij van 30 kWh. Dat leverde onder gunstige omstandigheden in de praktijk 200 en soms zelfs 220 kilometer actieradius op. Gemiddeld verbruik per 100 km zo’n 13,6 kWh. Heel mooi. Maar wat doet de nieuwe Kia Soul?

De batterij is 64 kWh en levert waarschijnlijk zelfs onder koude omstandigheden 400 kilometer reikwijdte op. Dat klinkt als muziek in de EV-oren. De nieuwe Soul krijgt vier standen om de zuinigheid positief of negatief te beïnvloeden: sport, comfort, zuinig en ultrazuinig.

De nieuwe Kia Soul komt in het voorjaar van 2019 naar ons land. Dan zullen de prijzen wel bekend worden gemaakt. We verwachten een prijs van ca. 38-40 mille en als dat lukt, is de prijs zéér concurrerend.

Share This