Menu Sluiten
Over twee mannen en een passie

Nick Vlot en Ted Sluymer kwamen elkaar tegen en constateerden binnen zeven minuten dat ze wel érg veel gemeenschappelijke ideeën hadden. De autobranche was allesbehalve onbekend en na veertig koppen koffie besloten de heren samen het ei van de toekomst te leggen: SelectDrive. Voorbereiding: 12-18 maanden, want het bedrijf moest op een degelijke leest worden geschoeid. Eerst partijen interesseren en vanaf Q4 2018 gas geven. Stroom mag ook…

Uitgangspunt was de vernieuwende formule van SelectDrive in het licht van wat de overheid wil: autodelen en elektrische mobiliteit. Sluymer reed al elektrisch, Vlot had daar best zin in. Het groene denken was niet nieuw, de neuzen stonden helemaal in de goede richting. Van bezit naar gebruik, dát moest het uitgangspunt zijn. En het gebruik moest logisch zijn en gericht op de toekomst. Fiscale voordelen is leuk meegenomen, maar ze zijn niet het doel. Het doel is: minder auto’s en die auto’s op de meest logische manier gebruiken. Uiteindelijk minder auto’s en meer ruimte op de weg. De file helpen oplossen.
Twee automannen vonden elkaar en bieden nu een concept aan dat uniek is in de markt. Hard- en software werd afgestemd op wat nodig was en creatief denken resulteerde in een bedrijf dat al snel een unieke plek in de enorme markt veroverde. Naast SelectDrive werd besloten om direct te starten met SelectricDrive, want de toekomst van mobiliteit is absoluut elektrisch.


Nick Vlot | Leerde het autovak bij een handvol autodealers, is helemaal thuis in het opleiden van chauffeurs voor serieuze rijbewijzen waarmee je alles kunt besturen dat wielen heeft en wordt enthousiast van de ontwikkelingen die de autowereld nu doormaakt. De transitie naar elektrische auto’s heeft zijn absolute belangstelling, maar hij ontkent niet dat hij ook gek is op klassieke Porsche’s. Moet kunnen, vindt hij.

Ted Sluymer | Heeft al een uitbundig autoleven achter de rug. Schreef als journalist meer dan dertig autoboeken, werkte voor radio en televisie en als automotive professional voor auto-importeurs en fabrikanten.
Bedacht de APK, de Nationale Auto Pas en het softwareprogramma AutoDisk dat links, rechts en overal in de autobranche wordt gebruikt. Heeft een zwak voor Jaguar